Saturday, 30 September 2017

Bagaimana Cyst Hilang Dengan Produk Supplemen Shaklee

CYST HILANG SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE


Assalammu’alaykum. Saya Asiah Anuar yang berumur 24 tahun, bekerja sebagai Admin di Yume Sports iaitu kedai menjual peralatan memanah di kawasan Bintulu Sarawak.

Saya ni memang selalu mengalami masalah period yang tidak teratur. Dari remaja lagi mengalami nya. Pernah dalam tahun 2010 , period saya boleh dikira sebanyak 3 kali sahaja dalam setahun. Sehingga lah pada tahun 2017 ni period saya masih tidak teratur.


Gla Complex

Start awal tahun 2017, period tak datang selama 4 bulan. Risau lah jugak kan sebabnya dulu tak pernah-pernah jerawat tumbuh banyak kat muka terutamanya kat dahi dan pipi, hormon tak stabil, kulit muka rasa kusam. Jadi 10/5/17 saya pergi ke klinik. Dulu pernah jugak doctor bagi ubat perancang untuk period tu datang tapi untuk diamalkan selalu sangat tak elok lah kan. Jadi kali ni pergi ke klinik lain dan doctor buat scan. Yup scan macam orang check baby tu. So dekat situ lah doctor bagitau, saya ni ada cyst. About 3cm.


gla complex


Then doctor tu recommend saya tuk ambik Evening Primrose Oil(EPO) dan search sedikit tentang PCOS iaitu Polycystic Ovarian Syndrome. Ok saya pun study lah sedikit tentang PCOS and EPO. Setelah membaca saya tak ambik EPO tapi saya ikhtiar consume GLA Complex Shaklee. Sebabnya GLA Complex Shaklee lebih kuat daripada EPO. Selama 3 bulan lebih saya amalkan GLA Complex ni.

Pada 8/9/17 saya pergi ke klinik untuk check semula cyst dan Alhamdulillah doctor kata cyst dah takda. Syukur sangat rasanya. Jerawat dekat muka pun dah kurang . Jadi saya nak sentiasa konsisten amalkan GLA Complex Shaklee ni sehingga saya boleh mengandung pulak. In shaa Allah..
Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah.. Nikmat kesihatan yang Allah bagi harus disyukuri..


Cyst mengecut dan hilang

Jadi bagi sesiapa yang ada masalah yang sama, saya suggest cuba ikhtiar dengan GLA Complex Shaklee ye.. Tak perlu risau tentang bahan terlarang dan side effect sebab Shaklee ni 100% selamat.

Ini lah #shakleeeffect saya.

Untuk dapatkan produk terbaik Shaklee ini anda boleh lah 
Hubungi Saya Khadijah Abdullah, 
FB Personal: Khadijahabd | ♥ ID 892674 ♥ | Call/SMS/WhatsApp :0138369536 ♥ | whiteponyyy@yahoo.com 

Bagi yang berada di kawasan Bintulu Sarawak dan Semporna Sabah atau di kawasan yang berdekatan boleh lah COD dan dapatkan dari saya Pengedar Shaklee Di Bintulu Sarawak dan Pengedar Shaklee di Semporna SabahStok sentiasa ADA untuk anda. Insya Allah servis TERBAIK hanya untuk anda. Khadijahbeautyshop hanya memberi yang terbaik untuk anda sekeluarga 

Friday, 29 September 2017

Berjaya Hamil Selepas 2 Bulan Amalkan Shaklee

HAMIL ANAK PERTAMA SELEPAS DUA BULAN AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE

Seperti pasangan suami isteri yang lain, kehadiran zuriat adalah sangat dinanti-nantikan selepas berkahwin. Begitu juga dengan saya, Noor Hasyimah, dan suami, Mohd Syarikin.

Kami bernikah pada Disember 2011. 3 tahun kami menanti, sebelum dikurniakan anak pertama kami. Macam-macam dugaan kami lalui dan tempuhi bersama. Pelbagai usaha kami lakukan supaya saya dapat hamil. Semoga perkongsian kami ini dapat memberi inspirasi dan motivasi serta semangat pada mereka yang sedang berusaha untuk hamil seperti kami dahulu.
Ini cerita kami.


vitamin shaklee hamil


Sebenarnya di awal usia pernikahan kami, saya disahkan hamil. Iaitu seawal bulan kedua pernikahan. Seperti pasangan lain, kami tidak menyangka sebegini cepat saya akan hamil. Namun bersyukur dan gembira dengan amanah yang Allah berikan ini. Saya tidak mengalami sebarang morning sickness. Tidak muntah-muntah, loya. Tiada masalah masa tu.

Namun, apabila masuk minggu ke-8, saya mengalami masalah discharge. Saya terus rujuk ke salah satu klinik swasta disini. Doctor scan dan masa tu heartbeat janin sudah pun mula kelihatan. Alhamdulillah, tiada masalah lain masa tu.

Doctor kata, discharge adalah masalah biasa. Doctor berikan ubat untuk menguatkan rahim. Saya makan, namun perancangan Allah Maha Hebat. Di saat usia kandungan hampir mencecah 12 minggu, saya bleeding. Kali ini saya terus ke hospital pakar. Apabila scan, doctor sahkan janin dah tak ada dan saya mengalami miscarriage. Ukuran janin di dalam rahim saya tidak seperti 12 minggu. Ukurannya seperti 8 minggu sahaja. Lalu kami membuat keputusan untuk “cuci” (DnC).

Kami redha dengan ketiadaan rezeki untuk kali ini. Sedih, memang sedih. Tapi kami redha dan teruskan usaha. Sahabat saya memperkenalkan saya dengan product Shaklee. Pada asalnya sukar juga untuk saya percaya sebab saya berfikir, “bagaimana ubat ni boleh buat saya hamil? Hamil kan kuasa Allah?”. Namun, saya tetap mencuba. Bermula dengan saya sendiri, pada tahun 2012. Saya amalkan ESP, Vitalea, Vitamin C, B Complex, GLA Complex.

Bila hati tidak yakin, bila hati tidak bersungguh-sungguh, maka saya pun seakan endah tak endah saja mengamalkan supplement Shaklee. Saya culas, saya selalu skip (tak consistent). Selama 2 tahun lebih saya ikhtiar mengamalkan supplement Shaklee seperti itu, selain dari ikhtiar yang lain.

Apabila usia pernikahan kami mencecah hampir 2 tahun, kami bercadang untuk merujuk pakar. Pelbagai pemeriksaan kami lakukan. Doctor periksa ovum saya, tube saya, rahim saya. Doctor juga periksa keadaan sperma suami saya. Apabila keputusan keluar, doctor kata kami tiada masalah serius. Justeru, doctor menyarankan kami mengamalkan vitamin. Doctor menerangkan bagaimana vitamin tu bertindak, terutama untuk suami. Doctor menyarankan Vitamin E dan Zinc untuk suami, asid folic dan protein untuk saya.

Menurut doctor, ovum dan sperma memerlukan nutrisi secukupnya supaya dapat berfungsi dengan baik. Contohnya Vitamin E yang dapat membantu menyokong pengeluaran sperma dan mencegah kerosakan sperma. Dan isteri perlu cukup nutrisi protein supaya rahim kuat dan sel juga sihat. Apabila nutrisi mencukupi, barulah senang untuk ovum dan sperma dapat disenyawakan.

Maka kami pun bertambah yakin dan tekad. Kami konsisten amalkan supplement Shaklee, tidak seperti sebelum ini. Kami tak culas. Hari-hari saya ingatkan suami untuk makan supplement. Masa tu ada lagi Zinc Complex. Suami amalkan Vita-E Complex dan Zinc Complex Shaklee. Saya meneruskan supplement saya sebelum ini (ESP, Vitalea, Vitamin C, B Complex, dan GLA Complex).

Kali ini kami yakin, kami faham bagaimana supplement membantu mereka yang inginkan zuriat. Saya juga menggunakan ovulation kit untuk mengetahui bila waktu subur saya. Ini kerana doctor juga ada menerangkan bahawa tempoh kesuburan wanita hanyalah 24 jam. Jadi, kemungkinan untuk persenyawaan berlaku pada masa itu adalah lebih tinggi.
.
Alhamdulillah, selepas 2 bulan berusaha (tahun 2014), saya disahkan hamil anak pertama kami. Semasa kehamilan, saya tidak mengalami sebarang masalah. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. Dan tanggal 28 Februari 2015, lahirlah Muhammad Syafi Aisy, putera sulung kami. Dilahirkan dengan berat 3.68 kg (subhanallah…), secara normal.

Dan dengan izin Allah jua, tidak lama selepas itu, saya disahkan hamil anak kedua kami. Nur Syafaa Ayra, nama diberi untuk puteri kami. Dilahirkan pada Hari Raya Haji 1437H, 12 September 2016. Seberat 2.99 kg, juga secara normal.

Kami bersyukur dengan nikmat Allah berikan ini. Allah uji kami di awal usia pernikahan kami. Namun kami tak pernah putus semangat dan terus berusaha. Saya pernah je menangis bila dapat tahu kawan saya hamil, padahal mereka kahwin selepas saya. Namun masa tu, cepat-cepat saya solat dan berdoa, moga Allah menjaga kandungan kawan saya, dan jangan biarkan mereka merasakan pengalaman seperti saya. Memang benar, apabila kita mendoakan orang lain, in shaa Allah, Allah berikan yang terbaik untuk kita.

Sahabat-sahabat semua yang sedang mengalami apa yang pernah saya alami sebelum ini, nasihat saya hanya satu. Sabar. Allah memberikan ganjaran kepada mereka yang bersabar. Yakinlah akan ada hikmah menanti. Nikmatilah kegembiraan bersama pasangan anda. Teruskan usaha, teruskan berdoa. Banyakkan bersedekah, mengeluarkan zakat. In shaa Allah, Allah pasti makbulkan doa anda.
.
Dan sebagai ikhtiar, cubalah amalkan supplement Shaklee secara consistent (makan hari-hari, jangan miss). Pastikan anda yakin dan jangan ragu-ragu. Teruskan momentum positif. In shaa Allah, rezeki itu milik anda.
.
Inilah #ShakleeEffect kami.


Alhamdulillah seronok KJ baca testimoni pasangan bahagia ni, ya zuriat memang menjadi impian setiap pasangan yang normal kan. Doa, Usaha, ikhtiar, dan tawakal adalah sebaik-baiknya daripada merenung nasib kan seperti pasangan ini.

Bagi pasangan yang ingin mencuba ikhtiar melalui Shaklee, boleh lah hubungi saya agar saya boleh membantu anda. Ingat jangan cuba sembarangan produk yang merbahaya, nanti akan menambah buruk keadaan, dan yang penting berjumpa doktor pakar terlebih dahulu untuk mengetahui solusi seterusnya.

Untuk dapatkan produk terbaik Shaklee ini anda boleh lah 

Hubungi Saya Khadijah Abdullah, 
FB Personal: Khadijahabd | ♥ ID 892674 ♥ | Call/SMS/WhatsApp :0138369536 ♥ | whiteponyyy@yahoo.com 

Bagi yang berada di kawasan Bintulu Sarawak dan Semporna Sabah atau di kawasan yang berdekatan boleh lah COD dan dapatkan dari saya Pengedar Shaklee Di Bintulu Sarawak dan Pengedar Shaklee di Semporna SabahStok sentiasa ADA untuk anda. Insya Allah servis TERBAIK hanya untuk anda. Khadijahbeautyshop hanya memberi yang terbaik untuk anda sekeluarga 

Monday, 18 September 2017

Pemenang Pingat Emas Para Sea Games Cycling Amal Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

 TAHNIAH buat atlit Para Asean Games kita.. tak sabar nak kongsikan kepada semua kabar gembira ini. Segar dari ladang testimoni yang dikongsikan sendiri oleh kakak atlit. Atlit yang saya maksudkan adalah atlit para berbasikal, Mohd Najib Turano. Beliau telah memenangi pingat emas dalam Mens C4 Category (Para Cycling).
Vitamin Untuk Bersukan

Nak cerita sikit mengenai atlit hensem hehe. kata kakak beliau, sebelum ini Najib injured muscle, masa mula sampai Italy untuk kelayakan kategori, beliau cuma bawa habbatus sauda. Pada masa itu badan dia gagal, kalah dengan cuaca, selsema dan terus demam.

Apabila kakak beliau join Shaklee sejak 2013, beliau terus amalkan Nutriferon untuk tingkatkan antibodi. Bila World Champ di Italy, US dan Swiss, India, New Zealand Race boleh kumpul point untuk Olimpik. Badan dah tak mudah selsema dan demam sebaliknya tahan sejuk. 

Seterusnya masa di Incheon Para Games, beliau juga amalkan Vivix dan juga Nutriferon dan syukur dapat menang bronze medal. Baru-baru ni ramai yang sedia maklum selepas mengalami kecederaan, untuk mempercepatkan proses penyembuhan beliau juga amalkan Vivix, Omega, Nutriferon dan Collagen Powder. Alhamdulillah pakar Fisio pun cakap kecederaan Najib cepat sembuh dari yang dijangkakan. 

Kesemua vitamin yang beliau amalkan memang beliau invest duit sendiri bukan hasil tajaan sesiapa sebab badan lama nak kena guna. 



**************************************************************************
Full recovery with Shaklee
Vivix, Collagen Powder & Nutriferon wajib.

" Masa memula sampai italy utk kelayakan category dia cuma bawak habbatus sauda. Masa tu badan dia gagal. Kalah dengan cuaca. Selsema terus demam.

Bila hakak dia join shaklee sejak 2013 dia terus consume nutriferon

bila world champ kat italy , us and swiss india, nz race boleh kumpul point utk olympic. Badan tak mudah selsema and demam tahan sejuk

then masa kat incheon para games dia makan vivix, nutriferon


baru ni lepas cedera utk fast recovery dia ambil vivix, omega, nutriferon dengan collagen powder. pakar fisio dia pun cakap cedera tu cepat ok.." - Nur Suria Turano ( kakak)

*************************************************************************** 

Hebat kan?? bukan Najib sorang saja atlit yang dah amalkan Vitamin Shaklee ni, ramai lagi yang dah amalkan produk Shaklee sejak berpuluh tahun dahulu. Tidak ada yang perlu diragui lebih-lebih lagi atlit yang perlu melalui beberapa ujian seperti contoh air kencing supaya bebas dari bahan terlarang. Terbukti produk Shaklee bebas dari bahan terlarang. 

Jadi untuk menambah stamina sebelum dan semasa bersukan, jom amalkan vitamin Shaklee.


Untuk dapatkan produk terbaik Shaklee ini anda boleh lah 
Hubungi Saya Khadijah Abdullah, 
FB Personal: Khadijahabd | ♥ ID 892674 ♥ | Call/SMS/WhatsApp :0138369536 ♥ | whiteponyyy@yahoo.com 

Bagi yang berada di kawasan Bintulu Sarawak dan Semporna Sabah atau di kawasan yang berdekatan boleh lah COD dan dapatkan dari saya Pengedar Shaklee Di Bintulu Sarawak dan Pengedar Shaklee di Semporna SabahStok sentiasa ADA untuk anda. Insya Allah servis TERBAIK hanya untuk anda. Khadijahbeautyshop hanya memberi yang terbaik untuk anda sekeluarga 









Tuesday, 16 May 2017

Sakit Dan Lenguh-Lenguh Badan Hilang Selepas Amalkan Vivix

SAKIT DAN LENGUH-LENGUH BADAN HILANG SELEPAS AMALKAN VIVIX

Antara sakit lumrah dan sakit biasa yang kita dengar terutama keluhan dari orang tua. Akan tetapi pada zaman sekarang bukan sahaja orang tua yang menghadapi masalah sakit dan lenguh-lenguh badan malahan orang muda dah mula sakit dan lenguh-lenguh badan, sakit pinggang, sakit lutut. Berikutan tuntutan kerja yang tidak pernah selesai terutama wanita.

Oleh itu KJ nak kongsikan testimoni Puan Wan Zainab kita ni untuk anda semua. Agar ia bermanfaat terutama bagi yang menghadapi masalah sakit dan lenguh-lenguh badan.
.
Sakit dan lenguh-lenguh badan

Assalamualaikum.

Saya Wan Zainab Bt. Wan Muhammad berusia 29 tahun. Mempunyai 2 orang cahaya mata lelaki. Saya suri rumahtangga yang bekerja dari rumah. Saya merupakan ibu yang aktif dan sibuk dengan aktiviti luar.
.

Selepas melahirkan anak kedua, saya mengalami masalah sakit pinggang, lenguh-lenguh, sakit belakang dan kerap letih. Situasi ini saya sedar sewaktu anak kedua berusia 7 bulan. Anak sulung pula jenis yang aktif. Tambahan pula sekarang anak kedua dah berusia 1 tahun. Adik dan abang sama-sama aktif.
.

Saya rasa hari-hari ingin diurut belakang badan. Memang rasa tak selesa bahagian belakang. Waktu tidur, saya alaskan bantal pada bahagian belakang. Selain sakit belakang, kaki juga sering sakit terutamanya pada bahagian buku lali. Suamilah yang selalu jadi tukang urut tak berbayar.
.

Sehinggakan saya rasa ingin jumpa doktor, risau jugak kalau bahagian belakang bermasalah.Takut slip disc atau lain-lain masalah. Tapi saya batalkan hasrat kerana ingin mencuba Vivix.
.

Jun 2016, promosi Vivix. Saya ambil peluang ini untuk consume Vivix. Alhamdulillah, 3 minggu amalkan Vivix, rasa sakit badan dah beransur hilang. Bangun pagi pun mudah je dan badan rasa lebih ringan daripada biasa. Sakit kaki dan tumit dah tiada.
.

September lepas, saya join marathon. Walaupun 3 KM, saya rasa bertenaga dan masa larian, saya tak rasa sakit perut (senak perut). Kebiasaannya kalau larian, sakit perut memang akan terasa. Sangat pelik! Saya tak mudah penat. Jatuh cinta pada Vivix!!

Haaaa hebat tak Puan kita ni, siap buat larian 3km. Hebat penangan Vivix buat sakit-sakit badan, lenguh-lenguh badan kan.

Bagi mereka yang menghadapi masalah yang sama dan masih tercari-cari suplemen yang sesuai, Vivix lah jawapannya, sedap dan mudah diminum kerana ianya dalam bentuk cecair.

Untuk dapatkan produk terbaik Shaklee ini anda boleh lah 
Hubungi Saya Khadijah Abdullah, 
FB Personal: Khadijahabd | ♥ ID 892674 ♥ | Call/SMS/WhatsApp :0138369536 ♥ | whiteponyyy@yahoo.com 

Bagi yang berada di kawasan Bintulu Sarawak dan Semporna Sabah atau di kawasan yang berdekatan boleh lah COD dan dapatkan dari saya Pengedar Shaklee Di Bintulu Sarawak dan Pengedar Shaklee di Semporna SabahStok sentiasa ADA untuk anda. Insya Allah servis TERBAIK hanya untuk anda. Khadijahbeautyshop hanya memberi yang terbaik untuk anda sekeluarga  


Monday, 17 April 2017

Sijil Halal JAKIM Shaklee 2017

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Baru-baru ni ramai plak yang tanya pasal sijil Halal JAKIM untuk produk Shaklee. Salah KJ jugak tak update kan. Terima kasih pada yang sudi bertanya, kalau tak tanya ntah bila nak update entry pasal sijil Halal JAKIM Shaklee ni kan hehe.

Ok ni adalah sijil Halal JAKIM Shaklee yang terbaru untuk 2017.

Sijil halal jakim shaklee

Sijil halal jakim shaklee

Jangan pelik taw...kat USA memang dah ada sijil halal yang diakui sah oleh JAKIM Malaysia. Tak payah risau dan was-was. Boleh cek sendiri di laman web JAKIM.

Apa pun jangan lupa ya cari KJ kalau berminat nak dapatkan produk Shaklee. KJ pengedar shaklee bagi kawasan Bintulu Sarawak dan juga pengedar Shaklee bagi kawasan Semporna Sabah.

Untuk dapatkan produk terbaik Shaklee ini anda boleh lah 
Hubungi Saya Khadijah Abdullah, 
FB Personal: Khadijahabd | ♥ ID 892674 ♥ | Call/SMS/WhatsApp :0138369536 ♥ | whiteponyyy@yahoo.com 

Bagi yang berada di kawasan Bintulu Sarawak dan Semporna Sabah atau di kawasan yang berdekatan boleh lah COD dan dapatkan dari saya Pengedar Shaklee Di Bintulu Sarawak dan Pengedar Shaklee di Semporna SabahStok sentiasa ADA untuk anda. Insya Allah servis TERBAIK hanya untuk anda. Khadijahbeautyshop hanya memberi yang terbaik untuk anda sekeluarga